شاید شما مقاله ای علمی داشته باشید و به دنبال این باشید تا مقاله خود را به ثبت رسانده و در مجله ای چاپ کنید. اغلب افرادی که می خواهند مقاله علمی بنویسند به دنبال چاپ آن رد مجلات مورد نظر هستند. اما نوشتن مقاله علمی کار چندان آسانی نیست و نیاز است قبل از نوشتن یک مقاله علمی اگاهی خود را از این موضوع بالا برده و سپس اقدام به نوشتن یک قاله علمی پژوهشی نمائید. اگر علاقه مند به این موضوع هستید تا پایان با ما همراه باشید تا راهنمایی های لازم جهت چاپ مقاله تان را به شما بگوییم .
به چه مقاله ای , مقاله علمی می گویند ؟
مقاله علمی پژوهشی، مقاله ایست که نوآوری داشته باشد و جستجوی یه بحث جدید در تاریخ علم که قبلا در مورد آن کاری نشده است، دشوار است. این نوآوری نباید فقط در روش جدید، تعریف جدید، مساله جدید و … در تاریخ علم باشد.
هدف از نوشتن مقاله isi
هدف اصلی مقاله علمی پژوهشی ایجاد یک استدلال است. یکی از بخش های چنین مقاله ای مرور ادبیات است. در یک مقاله علمی پژوهشی، ادبیات به عنوان اساس و بنیان کار ارائه می شود و بینش جدیدی را که محقق به دنبال ایجاد آن است، پشتیبانی می کند. این مقالات برخلاف مقالات علمی ترویجی که هدف آن خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ایده های دیگران است، در پی ایجاد و ترویج موضوع جدیدی هستند. اما می خواهیم ببینیم برای نگارش مقالات علمی پژوهشی چه بخش ها و مواردی مورد نیاز است؟
بخش های اساسی یک مقاله علمی پژوهشی به ترتیب زیر است: عنوان؛ اسامی نویسندگان؛ چکیده؛ بدنه مقاله شامل مقدمه، پیشینه تحقیق؛ روش تحقیق؛ نتایج؛ جمع بندی شامل بحث و مقایسه، کاربرد نتایج در دنیای واقعی، پیشنهاد تحقیقات آینده؛ سپاسگزاری و منابع. مراحل نوشتن مقاله به شرح زیر می باشد:
قبل از شروع این موارد لازم است به سوالات زیر پاسخ دهید؟
- هدف شما از نوشتن مقاله چیست ؟
- آیا مقاله شما علمی و موضوعی جذاب است ؟
- آیا می توانید به تمامی چالش های موضوع مقاله تان پاسخی کامل دهید؟
- مخاطبین شما چه افرادی هستند ؟ افراد خاص و یا عام ؟
7 روش نگارش مقاله علمی پژوهشی
- مخاطبین خود را مشخص کنید. ایا مخاطبین شما افراد متخصص هستند و یا افراد عادی ؟ اگر افراد متخصص مخاطب مقاله شما هستند باید خیلی دقیق در مورد موضوع خود بنویسید و حتی آزمایش هایی هم در این مورد انجام داده و از منابع حرفه ای استفاده کنید. اما اگر افراد عام مخاطبین هدف شما هستند نیاز به آزمایش و مواردی ذکر شده نیست. بعد از مشخص نمودن مخاطبین باید منطقه مخاطبین خود را مشخص کنید. ایا مخاطبین شما محدود به یک منطقه هستند ؟ و یا مخاطبین شما جهانی هستند. انتخاب نوع مخاطبین و هدف شما ، می توانید شما را در انتخاب بهترین و مناسب ترین مجله راهنمایی کند.
- قبل از نوشت مقاله در مورد موضوعی که می خواهید بنویسید تحقیق کنید. آیا مقاله شما ارزش نوشتن دارد ؟ آیا ایده ای نو برای ارائه دارد ؟ ارزش مقاله شما زمانی مشخص می شود که ایده ای نو بحثی جدید برای نوشتن داشته باشید.
- اگر قصد دارید مقاله شما در مجله و یا ژورنال خاصی به چاپ برسد ابتدا باید به سایت ژورنال مورد نظر مراجعه کنید و در بخش راهنمای نویسندگان ، با قوانین و متدهایی که مجله برای چاپ یک مقاله ایجاد کرده است آشنا شوید. هر مجله قوانین خاص خودش را دارد بنابراین بهتر است با نحوه نگارش مورد نظر آن ژورنال آشنا شوید. بعد از آشنایی با قوانین مجله ، بهتر است اطلاعات لازم در مورد نحوه به چاپ رسیدن مقاله تان را مورد بررسی قرار دهید. برخی مجلات برای چاپ مقاله هزینه های بسیاری را از نویسنده ها دریافت می کنند اما برخی دیگر به رایگان مقاله شما را به چاپ می رسانند. با کسب اطلاعات در این مورد و بررسی هزینه مالی می توانید بهتر تصمیم بگیرید.
- برای نوشتن مقاله باید به چند مورد توجه کنید. هدف خود را از نوشتن این مقاله بیان کنید و بنویسید که چه اهدافی را دنبال می کنید. نتیجه گیری خود از این مقاله را بیان کنید. از افرادی و منابعی که استفاده کردید ، نام برده و اشاره دقیقی به منابع خود نمایید این رایج ترین سبک در نوشتن مقاله علمی پژوهشی است که باید رعایت کنید.
- بلافاصله بعد از نوشتن مقاله آن را برای تایید به مجله ارسال نکنید. بلکه چندین بار قبل از ارسال ویرایش انجام دهید زیرا ممکن است برخی نوشته ها نیاز به ویرایش داشته باشد ، یا غلط املایی در متن وجود داشته باشد و یا موردی از قلم افتاده باشد.
- اگر نیاز است حتی آزمایش های لازم برای مقاله تان انجام دهید و نتایج حاصل از این آزمایش ها را در مقاله بیان کنید.
- در آخر مقاله به یک جمع بندی کلی برسید. هدف شما از نوشتن این مقاله چه بوده است. در مورد آن بنویسید و از سختی ها و منابعی که برای نوشتن این مقاله استفاده کردید بنویسید.
عنوان مقاله:
این بخش موضوع پژوهش را به طور خلاصه برای خواننده ارائه می کند و باید با موضوع و اهداف تحقیق هم خوانی داشته باشد.
اسامی نویسندگان مقاله:
اسامی نویسندگان اغلب زیر عنوان مقاله آورده می شود. مشخصات، آدرس، تلفن، فاکس و مشخصات نویسندگان در این بخش ذکر می شود.
چکیده مقاله
کلمات کلیدی مقاله:
کلید واژه شامل یک تا حداکثر سه کلمه می باشد و در جستجوها به عنوان پل ارتباط بین جستجوگر و مطلب قرار گرفته و او را به محتوا نزدیک تر می کند.
مقدمه مقاله
ادبیات پژوهش مقاله
روش تحقیق مقاله
نتایج و یافته ها مقاله
سپاسگزاری
منابع
موسسه علمی پژوهشی رساله یار ارائه دهنده خدمات انجام پایان نامه ارشد و رساله دکتری می باشد. برای سفارش با ما تماس بگیرید.